Skip to main content
Rörnät och klimat 2021

Rörnät & Klimat 2021

Ett stort Tack till Svenskt Vatten och SSTT för gårdagens webbinarium om schaktfritt under Rörnät & Klimat 2021, och tack till alla som medverkade! Det blev ett matnyttigt event med intressanta ämnen och diskussioner, och vi var otroligt glada att höra Joacim Kullinger från Styrud som specifikt nämnde Johan Lundberg som en relevant part.

Bland annat lyftes schaktfritt som en viktig del i både förnyelse av det svenska ledningsnätet och möjligheten att nå regeringens beslut att Sverige ska bli klimatneutralt till 2045. Kommuner har större krav på sig att bli mer klimatmedvetna och klimatsmarta och då dessa aktörer fortfarande är mer vana vid, samt gärna använder schakt, finns stor potential till förbättring. Viktiga faktorer här är både minskade koldioxidutsläpp och hantering av förorenade massor.

”Kunskapen driver utvecklingen framåt”, sa Tomas Helenius från Värmdö Kommun som var en av eventets moderatorer, och att den utvecklingen ska vara hållbar betonades. Utöver koldioxidutsläpp diskuterades lösningar som håller på sikt, att lägga tid på utveckling och forskning, behovet av nya upphandlingsmetoder samt kvalitetskontroll för installation av flexibla foder.

I den snåriga djungeln bland tekniska lösningar, ekonomiska incitament, tighta tidplaner och miljömålsättningar hjälper våra konsulter er gärna med ert projekt!

Johan Lundberg AB

Johan Lundberg AB är oberoende konsulter inom schaktfritt ledningsbyggande och ledningsrenovering.


AAA - Högsta kreditvärdighet - Johan Lundberg AB

Att Johan Lundberg AB är trippel A-certifierade innebär att företaget finns i den högsta klassen för kreditvärdighet.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

ISO 9001 14001 Certified A3Cert

Johan Lundberg AB är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, som representerar internationell standard för kvalitets- och miljöledningssystem.

DCA - Drilling Contractors’ Association

Drilling Contractors’ Association – Branschorgan för Europas entreprenörer, teknikutvecklare och konsulter inom styrd borrning. Som första skandinaviska medlem tar vi del av och bidrar till standarder och nätverkande för ökad kvalitet i branschen.
Läs mer om DCA


© 2024 Johan Lundberg AB