Skip to main content

Johan Lundberg upplyser väghållare att ledningsarbeten inte bara är ett bekymmer.

För andra året i rad deltog Johan Lundberg vid Statens väg-och transportforskningsinstituts årliga konferens Transportforum som gick av stapeln i början på januari 2013. Detta år med privilegiet att vara föredragshållare bland en lång rad kloka tänkare och forskare.

Inför en entusiasmerad publik berättade Johan om projekt där man trots Trafikverkets policy -att inte gräva av vägar och järnvägar- var planerade att genomföras med hedenhösmetoder, spontning och schaktning. Av en tillfällighet blev just dessa projekt utförda med schaktfria metoder och besparingar i mångmiljonklassen. Det som innan skulle inneburit årslånga avstängningar på tungt trafikerade vägar blev näst intill störningsfria!
Hur är detta möjligt?
När åhörarnas nyfikenhet tagits till bristningsgränsen om vilka genomförandemetoder som används beskrevs mikrotunnling och styrd borrning och hur besparingar gjorts.
Frågestunden bjöd på många kloka och engagerade frågor. Allt ifrån borrning av elkablar, när man inte ska använda schaktfria metoder till vad som gick snett vid Hallsandsås.
Intresse på högsta nivå
Medarbetare vid Näringslivsdepartementet var måna om och engagerade sig för att ordna ett möte mellan Johan Lundberg och infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd. Vid detta möte diskuterades hur innovativa anläggningsmetoder, där schaktfritt är ett av flera områden, i större utsträckning skall tas i beaktan vid Trafikverkets projekt och hur samsyn hos olika infrastrukturägare kan bidra till att spara pengar!
Catharina berättade för oss att ett exemplar av Johans handbok i Schaktfritt ligger på hennes skrivbord.
-Se till att skaffa en du också!

Johan Lundberg AB

Johan Lundberg AB är oberoende konsulter inom schaktfritt ledningsbyggande och ledningsrenovering.


AAA - Högsta kreditvärdighet - Johan Lundberg AB

Att Johan Lundberg AB är trippel A-certifierade innebär att företaget finns i den högsta klassen för kreditvärdighet.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

ISO 9001 14001 Certified A3Cert

Johan Lundberg AB är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, som representerar internationell standard för kvalitets- och miljöledningssystem.

DCA - Drilling Contractors’ Association

Drilling Contractors’ Association – Branschorgan för Europas entreprenörer, teknikutvecklare och konsulter inom styrd borrning. Som första skandinaviska medlem tar vi del av och bidrar till standarder och nätverkande för ökad kvalitet i branschen.
Läs mer om DCA


© 2024 Johan Lundberg AB