Skip to main content
Wiki NoDig

Punktrenovering

Renovering med s k kortstrumpa:

Flexibla foder avsedda för renovering av kortare avsnitt i ledning. Punktrenovering med kortstrumpa är främst lämpat då enstaka fel förekommer på ledning som i övrigt är i gott skick.

Renovering med Manschetter:

Manschetter är delade korta rör som är vikta med ett litet överlapp. Består vanligen av rostfritt stål med gummipackning mot befintligt rör. Då manuell installation inte är möjlig används robot som expanderar manschetten ut mot befintlig rörvägg och låser det på plats. Till viss del är det möjligt att åtgärda rör där rörvägg delvis har kollapsat och tvärsnitt ej längre är cirkulärt.

Renovering med Foginjektering:

Foginjektering används för renovering och tätning av fogar i betongledning. En robot med gummibälgar provtrycker varje fog och injekterar bruk i fogar som kräver åtgärd. Speciellt lämpad för att fylla hålrum kring ledning skapade genom bortspolning av material med inrinnande vatten. Dock kan många fel inte åtgärdas, såsom sprickor, ytskador m m.

Foginjektering av ledning är sällsynt i Sverige.

Lämna en kommentar

Har du synpunkter på innehållet eller tycker att något saknas? Lämna dina kommentarer till oss så att vi kan bli bättre och tillsammans utveckla kunskapen om schaktfritt. Tack på förhand! Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll
Johan Lundberg AB

Johan Lundberg AB är oberoende konsulter inom schaktfritt ledningsbyggande och ledningsrenovering.


AAA - Högsta kreditvärdighet - Johan Lundberg AB

Att Johan Lundberg AB är trippel A-certifierade innebär att företaget finns i den högsta klassen för kreditvärdighet.

ISO 9001 14001 Certified A3Cert

Johan Lundberg AB är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, som representerar internationell standard för kvalitets- och miljöledningssystem.

DCA - Drilling Contractors’ Association

Drilling Contractors’ Association – Branschorgan för Europas entreprenörer, teknikutvecklare och konsulter inom styrd borrning. Som första skandinaviska medlem tar vi del av och bidrar till standarder och nätverkande för ökad kvalitet i branschen.
Läs mer om DCA


© 2023 Johan Lundberg AB