Skip to main content
Wiki NoDig

Skyddsrör

Används bl a som skydd för känslig ledning/omgivning, eller för att kunna möjliggöra byte/anläggning av medialedning utan att schakta upp sträckan. Är standard då ledningar behöver korsa järnvägsbank och större väg.

Vanligen väljs obehandlade ståltuber av handelsstål, s k handelstuber. Rören fogas till en ledning genom svetsning under pågående borrning. Rören har varken korrosionsskyddsbehandling på insidan eller utsidan. De bör därför endast används till skyddsledning.

Vissa borrmetoder innebär automatiskt att ett foderrör installeras i jorden. Detta foderrör används då i många fall som skyddsrör.

Lämna en kommentar

Har du synpunkter på innehållet eller tycker att något saknas? Lämna dina kommentarer till oss så att vi kan bli bättre och tillsammans utveckla kunskapen om schaktfritt. Tack på förhand! Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll
Johan Lundberg AB

Johan Lundberg AB är oberoende konsulter inom schaktfritt ledningsbyggande och ledningsrenovering.


AAA - Högsta kreditvärdighet - Johan Lundberg AB

Att Johan Lundberg AB är trippel A-certifierade innebär att företaget finns i den högsta klassen för kreditvärdighet.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

ISO 9001 14001 Certified A3Cert

Johan Lundberg AB är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, som representerar internationell standard för kvalitets- och miljöledningssystem.

DCA - Drilling Contractors’ Association

Drilling Contractors’ Association – Branschorgan för Europas entreprenörer, teknikutvecklare och konsulter inom styrd borrning. Som första skandinaviska medlem tar vi del av och bidrar till standarder och nätverkande för ökad kvalitet i branschen.
Läs mer om DCA


© 2024 Johan Lundberg AB