Skip to main content
Wiki NoDig

PE-ledning

Rör av polyetenplast, en termoplast av enbart kolväten. Finns i olika densitetsformer. Exempelvis har PEM medium densitet och PEH hög. PE är det vanligaste materialet idag vid nyförläggning av vatten- och övriga trycksatta ledningar.

Används inom No-Dig både vid nyförläggning och renovering. Vanligast förekommande är standardiserade tryckrör- SDR 17 och SDR 11. För dimension upp t o m 90 mm används slangar. I större dimension används normalt stumsvetsade raka släta längder av rör på 6 eller 12 m.

Lämna en kommentar

Har du synpunkter på innehållet eller tycker att något saknas? Lämna dina kommentarer till oss så att vi kan bli bättre och tillsammans utveckla kunskapen om schaktfritt. Tack på förhand! Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll
Johan Lundberg AB

Johan Lundberg AB är oberoende konsulter inom schaktfritt ledningsbyggande och ledningsrenovering.


AAA - Högsta kreditvärdighet - Johan Lundberg AB

Att Johan Lundberg AB är trippel A-certifierade innebär att företaget finns i den högsta klassen för kreditvärdighet.

ISO 9001 14001 Certified A3Cert

Johan Lundberg AB är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, som representerar internationell standard för kvalitets- och miljöledningssystem.

DCA - Drilling Contractors’ Association

Drilling Contractors’ Association – Branschorgan för Europas entreprenörer, teknikutvecklare och konsulter inom styrd borrning. Som första skandinaviska medlem tar vi del av och bidrar till standarder och nätverkande för ökad kvalitet i branschen.
Läs mer om DCA


© 2023 Johan Lundberg AB