Skip to main content
grävskopa

Joskus kannattaa tehdä päinvastoin

Fortum oli rakentamassa uutta korkeajännitekaapelia E4-tien alta Tukholmassa ja ajatuksena oli käyttää kaivamatonta tekniikkaa kuudessa kohdassa. Johan Lundberg AB palkattiin tekemään esitutkimus projektista. Tuloksena oli, että poraus pystyttiin korvaamaan kaivamisella yhdessä näistä kohdista. Kaikki mitä vaadittiin, oli olemassaolevan kaukolämpöputken varsin yksinkertainen siirto. Muutos pienensi budjetoituja kustannuksia noin 500 000 eurolla.

Työn jatkuessa pystyimme lyhentämään linjan pituutta, siitä tuli noin 120 000 euron lisäsäästöt. Osoitimme myös mahdollisia ongelmakohtia ja pidimme huolta, että geotekniikka tutkittiin. Kun riskit olivat tiedossa, pystyi verkostonomistaja huomioimaan riskien suuruuden omissa laskelmissaan. 

Referenssi

Johan Lundberg Oy on itsenäinen ja riippumaton suunnittelutoimisto kaivamattoman (No-Dig) tekniikan alueella.


© 2023 Johan Lundberg OY