Skip to main content

Smarta schaktfria lösningar har redan sparat uppemot en miljard åt våra kunder.
Hur mycket kan du spara?

Konsulttjänster – projektering

Det går att spara stora pengar när du satsar på en schaktfri lösning. Vi eliminerar osäkerheten, projekterar och ser till att budgeten håller genom att finnas med vid din sida under hela projektet.

Utbildning – kurser

Ska schaktfria projekt lyckas, krävs noggrannare förberedelser än vid traditionell schaktning. Våra kurser ger ledningsägare och konsulter den kunskap som behövs för att se när schaktfri teknik är den bästa lösningen. Och hur man genomför projekten.

Hjälpmedel – verktyg

Våra handböcker och vårt praktiska planeringsverktyg NoDig platform ger dig information och stöd när du ska använda schaktfritt. Vi har också deltagit i utvecklingen av riktlinjer för branschen t ex AMA anläggning och Trafikverkets anvisningar.

Johan 241x361 6999497a

”Schaktfritt betyder hållbarhet på riktigt. Minimala utsläpp, minimalt buller och minimal förbrukning av ändliga resurser – kan det bli bättre? Lägre kostnader får du på köpet.”

Som oberoende konsulter hjälper vi ledningsägare, konsulter och entreprenörer att få mesta möjliga nytta av tekniken med minsta möjliga risk.

Våra konsulter hittar det smartaste ledningsläget och hjälper dig att välja den lösning som bäst kombinerar säkerhet och ekonomi. Vi arbetar efter en dokumenterat effektiv process som eliminerar osäkerhet och ger dig stöd under hela projektet – från förstudie och projektering till upphandling, genomförande och dokumentation.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Johan Lundberg – grundare

Schaktfritt är alltid en bra affär. Både för plånboken och för miljön.

När du väljer en schaktfri lösning minskar skadliga utsläpp med uppemot 80%. Dessutom minskar störningen av viktiga samhällsfunktioner, samtidigt som projektet blir betydligt billigare jämfört med traditionell schaktning. Schaktfritt är också framtidssäkert, t ex genom att risken för sättningar elimineras. Men det krävs gedigen planering och praktisk kunskap för att lyckas. Det får du av oss.

Johan Lundberg AB

Johan Lundberg AB är oberoende konsulter inom schaktfritt ledningsbyggande och ledningsrenovering.


AAA - Högsta kreditvärdighet - Johan Lundberg AB

Att Johan Lundberg AB är trippel A-certifierade innebär att företaget finns i den högsta klassen för kreditvärdighet.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

Johan Lundberg AB är schaktfri ramavtalsleverantör inom kategorin; miljö- och teknikkonsulter hos Sinfra.

ISO 9001 14001 Certified A3Cert

Johan Lundberg AB är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, som representerar internationell standard för kvalitets- och miljöledningssystem.

DCA - Drilling Contractors’ Association

Drilling Contractors’ Association – Branschorgan för Europas entreprenörer, teknikutvecklare och konsulter inom styrd borrning. Som första skandinaviska medlem tar vi del av och bidrar till standarder och nätverkande för ökad kvalitet i branschen.
Läs mer om DCA


© 2024 Johan Lundberg AB